Striae tijdens je zwangerschap

Striae tijdens je zwangerschap

Ilona Niessen

Striae, ook wel zwangerschapsstriemen is een veel voorkomend zwangerschapskwaaltje. Het zijn kleine littekentjes op de plekken waar je huid te ver is uitgerekt.

Oorzaak

Tijdens je zwangerschap is je huid verzwakt. Er worden te weinig collageen aangemaakt. Je baarmoeder groeit samen met je kindje en drukt op het weefsel en de huid van je buik. Onder invloed van deze druk wordt je huid uitgerekt. Kleine elastische vezeltjes in je huid kunnen hierdoor beschadigd raken. Op de plekken waar je huid te ver is uitgerekt, ontstaan kleine littekentjes, striae. Als je eenmaal striae hebt, kan je huid dit niet meer herstellen. Ontstaat striae net, dan kan het een beetje jeuken en zijn de littekentjes vurig blauwrood. Deze vurige kleur verdwijnt gelukkig wel na verloop van tijd. De striae veranderd in een lichte witte streep. Het valt minder op en de jeuk is weg. Helemaal verdwijnen kan helaas niet.

Tips om striae te verminderen

Helaas is het niet te voorkomen dat je striae krijgt. Erfelijke factoren spelen een rol bij het ontstaan hiervan. Ook zal je huid eerder beschadigen als je buik veel druk heeft. Een dikke buik heeft dus meer kans op het uitrekken van de huid en het veroorzaken van striae. Niet elke zwangere vrouw heeft er last van, het komt wel vaak voor.

Door vanaf het begin van de zwangerschap te smeren met een speciale crème tegen striae vergroot kan de hoeveelheid striae verminderen. De eerste tekenen van striae zijn onzichtbaar. Door op tijd te beginnen met smeren, wordt het collageen in de huid opgebouwd en houd je de huid in optimale conditie.

Smeer niet alleen je buik, maar ook je borsten, billen en benen in. Want ook hier kan extra druk op de huid plaatsvinden en striae ontstaan.

BBBB crème van VSM

VSM heeft een speciale striae crème ontwikkeld die het herstellend vermogen van de huid ondersteund. De crème is geschikt voor buik, borsten, billen en benen, vandaar de 4B’s. De crème zorgt voor opbouw van collageen in de huid waardoor de huid steviger wordt.

Delen