1 week zwanger

1 week zwanger

Ilona Niessen

Je eerste zwangerschapsweek maar nog niet zwanger

Lengte: 0 mm Gewicht: 0 gram

Je baby:

Dit is de eerste week na je menstruatie. Heb je een regelmatige cyclus, dan heb je volgende week je eisprong. Waarom wordt deze week dan gerekend als je eerste zwangerschapsweek? Het is moeilijk vast te stellen wanneer precies de conceptie heeft plaatsgevonden. Om toch zo nauwkeurig mogelijk te berekenen wanneer je bent uitgerekend, wordt daarom niet gerekend vanaf het moment van de bevruchting maar vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie.

De totale zwangerschap vanaf de bevruchting tot een voldragen kind duurt 38 weken. Door de eerste dag van je laatste menstruatie te nemen en hier 40 weken bij op te tellen weet je de uitgerekende datum. Dit is een schatting, het kan heel goed dat jouw kindje iets eerder of later ter wereld komt dan deze datum.

Jij:

Jij wilt graag zwanger worden, maar bent dat nu nog niet. Je weet echter niet wanneer de bevruchting precies zal plaatsvinden. Leef gezond, dat is beter voor jou en voor je kindje. Alcohol, nicotine en drugs kun je beter niet gebruiken. Zorg voor een goede, vitaminerijke voeding.

Tips:

  • Slik foliumzuur. Foliumzuur draagt bij aan de vorming van het zenuwstelsel van je ongeboren kind. Het is het beste om te beginnen met het slikken van foliumzuur zodra je zwanger wilt worden. Dagelijks 1 tablet van 0,5 mg is voldoende. Je kunt foliumzuur blijven innemen tot de 10e week van de zwangerschap
  • Slik Gravitamon. Hiermee zorg je dat je tijdens je zwangerschap voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt die je kindje nodig heeft.
  • Gebruik jij momenteel medicijnen? Ga dan bij je huisarts of apotheek na of deze medicijnen schadelijk zijn voor je ongeboren kind. Mogelijk zijn er ook alternatieven verkrijgbaar.

Ga naar:
Week 2

Delen