Baby uitzetlijst: Verzorging

Baby uitzetlijst: Verzorging

Ilona Niessen

De verzorging van je kindje

Wat heb je precies nodig voor een goede verzorging van je kindje?

Aankleedkussen

Om je kindje gemakkelijk op te verschonen of te verkleden.

2 hoezen voor het aankleedkussen

Koop 2 aankleedkussenhoezen, zodat je er altijd één om het kussen kan doen als de andere in de was zit.

Nagelschaartje en nagelvijltje

Er zijn doosjes te koop waarin een babynagelschaartje, babynagelvijltje en babynagelknippertje zitten. Deze zijn prima en vaak goedkoper dan de losse artikelen. Bovendien hebben de doosjes vaak een tekeningetje om het extra leuk te maken.

Haarborsteltje en kammetje

Ook deze zijn vaak in een setje te koop en speciaal gemaakt voor de babyhaartjes.

15 hydrofiel luiers

Hydrofiel luiers zijn katoenen doeken die makkelijk vocht opnemen. Het lijkt veel 15 hydrofiel luiers. Dat is het niet. Je kunt de luiers namelijk overal voor gebruiken, als handdoek, om het aankleedkussen schoon te houden, voor onder het hoofdje in de box, bedje of kinderwagen. Zeker in de eerste maanden heb je heel veel hydrofiel luiers nodig.

6 hydrofiel monddoekjes of spuugdoekjes

Deze monddoekjes of spuugdoekjes zijn ook van katoen en nemen makkelijk vocht op. Ideaal om het mondje van je kindje mee af te vegen na het drinken of als hij of zij een keer spuugt.

6 hydrofiel washandjes

Deze washandjes zijn ook van katoen en nemen makkelijk vocht op. Ze zijn dun waardoor je makkelijk het huidje van je kindje kunt wassen. Een gewone washand zal over het huidje schuren. Een babyhuidje is zo teer, daar moet je extra voorzichtig mee zijn.

Luieremmer

Een luieremmer is onmisbaar. Zonder een luieremmer moet je telkens naar de vuilnisbak lopen als je je kindje hebt verschoond. Door een luieremmer naast de commode te zetten, kun je de luier gelijk weggooien bij het verschonen. Luieremmers zijn in verschillende soorten, merken en prijsklassen verkrijgbaar. Kijk eens goed welke luieremmer bij je past.

2 pakken newborn wegwerpluiers

Zorg dat je twee pakken newborn wegwerpluiers in huis hebt voordat je kindje wordt geboren. Eventueel van verschillende merken zodat je daarna kan bepalen welk merk je bevalt.

Billendoekjes

Zorg dat je billendoekjes in huis hebt voordat je kindje wordt geboren.

Verzorgingsproducten: babyshampoo, baby CRÈME zeep, baby zachte crème, zinkzalf, baby bodylotion, baby haarlotion.

Zorg dat je babyshampoo, baby crème zeep, baby zachte crème, zinkzalf (voor de rode billetjes) , baby bodylotion en baby haarlotion in huis hebt. Koop er niet te veel van, want je doet er heel lang mee.

Vitamine K

De eerste drie maanden geef je je baby ook dagelijks 150 microgram vitamine K. Dat is nodig voor een goede bloedstolling, bijvoorbeeld als je baby een wondje heeft.

Vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden. Het helpt om calcium uit de voeding op te nemen en beschermt tegen ziekten. Vitamine D haalt het lichaam ook uit zonlicht, maar in Nederland krijgen we te weinig direct zonlicht op onze huid. Daarom wordt er voor alle kinderen tot 4 jaar 10 microgram vitamine D per dag aanbevolen, ongeacht de kleur van de huid.

1 digitale thermometer

Je hebt na de bevalling 2 digitale thermometers nodig, Een voor je kindje en één voor jezelf. De kraamverzorgster meet hiermee dagelijks de lichaamstemperatuur op van jullie beiden. En ook daarna zal je de thermometer van je kindje gebruiken als hij of zij niet lekker is en je wilt weten of je kindje koorts heeft.

Terug naar de volledige baby uitzetlijst

Delen