24 weken zwanger

24 weken zwanger

Ilona Niessen

Smaakverandering

Lengte: 32 cm Gewicht: 580 gram

Je baby:

Je kindje groeit in een gestaag tempo verder. Was hij of zij tot nu toe nog magertjes, na gaat je kindje een vetlaagje ontwikkelen. Hierdoor kan hij of zij zichzelf op temperatuur houden. Dat is nu in je buik nog niet nodig, maar als je kindje eenmaal is geboren is het van levensbelang dat hij of zij zichzelf warm kan houden.

De hersentjes van je kindje groeien in dit stadium van je zwangerschap ook hard. En ook de smaakpupillen en het reukorgaan worden telkens beter ontwikkeld.

Jij:

Net als de smaakpupillen van je kindje, verandert je eigen smaak. Eten dat je voorheen heel erg lekker vond, hoef je nu echt niet meer. En kijk er niet raar van op als jij ineens smult van eten waar je vroeger niet eens naar kon kijken. Hoe dat kan? Jij bent je, door het veranderen van je smaak, aan het voorbereiden op de bescherming van je kindje na de geboorte. Jij gaat vooral van eten houden dat goed is voor je kindje, eten dat minder pittig is of minder kans heeft om bedorven te zijn. En als het eten maar een klein beetje is aangekookt, niet vers is of verbrand, proef je dat meteen. Op deze manier weet jij precies welk eten goed is voor jou en je kindje om te kunnen overleven. Sommige vrouwen reageren ook heel sterk op rauw vlees. Jij mag geen rauw vlees tijdens je zwangerschap, maar na de bevalling wel. Het zou kunnen dat jij na de bevalling rauw vlees niet meer lust.

Kwaaltjes als kuitkrampen of last hebben van brandend maagzuur komen veel voor in deze periode. Ze zijn niet te voorkomen, maar er zijn gelukkig wel een aantal dingen die je kunt proberen om de klachten te verminderen.

Tip:

Het einde van het tweede trimester komt in zicht. Je hebt bijna tweederde van je zwangerschap volbracht. Een mooie tijd om te bedenken welke naam je aan je kindje wilt geven.

Ga naar:
Week 23 / Week 25

Delen