Baby uitzetlijst: Onderweg

Baby uitzetlijst: Onderweg

Ilona Niessen

Er op uit met je kindje

Wat heb je precies nodig onderweg of tijdens een uitstapje?

Kinderstoeltje groep 0

Je kindje moet je veilig in je auto vervoeren. Het is wettelijk verplicht dat je kindje in een autostoeltje zit. Deze moet je ook echt voor de geboorte aanschaffen. Want als jij in het ziekenhuis bevalt, kan je je kindje alleen mee naar huis nemen als je een kinderstoeltje hebt. Er zijn verschillende merken verkrijgbaar. Marktleider is Maxi Cosi, maar er zijn ook andere goede merken. Binnen het merk zijn er nog vele soorten. Kies een kinderstoeltje dat vooral bij je auto past. Want niet elk stoeltje past in elk type auto. Je hebt een stoeltje nodig uit groep 0, dat is een stoeltje voor een baby. Veel modellen hebben een newborn verhoging zodat ook de allerkleinsten veilig in het stoeltje kunnen zitten.

Kinderwagen

Een kinderwagen heb je niet direct nodig. Deze kun je vragen als kraamcadeau. Kinderwagens zijn in heel veel merken, modellen en soorten verkrijgbaar. Ook de prijzen zijn heel verschillend. Informeer goed naar de mogelijkheden en kies een kinderwagen die bij je past. Tip: Als je een keuze hebt gemaakt voor een kinderwagen, probeer het dan even uit in de winkel. Ga er een stukje mee lopen. Een kinderwagen moet plezierig rijden.

Luiertas

Handig tijdens een uitstapje of voor onderweg is een luiertas. Natuurlijk kun je alles wat je nodig hebt ook in een gewone tas doen. Een luiertas heeft wel echt voordelen ten opzicht van een gewone tas. Zo zit er in een luiertas een geïsoleerde koker om je flesje melk of water koel te houden en heeft het een aankleedzeiltje zodat je overal je kindje kan verschonen. Een luiertas heeft bovendien verschillende vakjes, groot en klein, speciaal gemaakt voor de babyproducten. Zo blijft je tas overzichtelijk en heb je alles bij de hand.

Terug naar de volledige baby uitzetlijst

Delen