4 weken zwanger

4 weken zwanger

Ilona Niessen

Placenta

Lengte: 0 mm   Gewicht: 0 gram

Je baby:

Het klompje cellen in je buik heeft zich inmiddels vermenigvuldigd tot enkele duizenden cellen. De cellen delen zich op in drie groepen, elk met een andere taak. De ene groep cellen gaat de baby vormen, de tweede groep maakt de placenta en de derde groep ontwikkeld de vliezen. Door een slijmpropje wordt je baarmoeder afgesloten. Via de placenta krijgt de embryo onder andere de benodigde voedingsstoffen en zuurstof en dat betekent dat er een begin wordt gemaakt met de aanleg van de bloedvaten zodat de voedingsstoffen en het zuurstof bij je kindje kunnen komen.

Jij:

Deze week is er weer veel gebeurt in je lijf. Naast je kindje wordt de placenta gevormd. En het klompje cellen heeft zich verder vermenigvuldigd. Toch merk jij daar nog weinig van. Het enige dat je in deze week kan merken is dat je vermoeider bent dan anders. En dat is ook niet zo gek als je weet wat er allemaal in je lichaam gebeurd.

Tips:

  • Nog meer dan anders, let op een gezonde voeding. Want je eet nu niet alleen meer voor jezelf maar ook voor het kindje dat zich ontwikkeld in je buik.
  • Slik foliumzuur. Foliumzuur draagt bij aan de vorming van het zenuwstelsel van je ongeboren kind. Slik je nog geen foliumzuur, begin daar dan snel mee. Dagelijks 1 tablet van 0,5 mg is voldoende. Je kunt foliumzuur blijven innemen tot de 10e week van de zwangerschap
  • Slik Gravitamon. Hiermee zorg je dat je tijdens je zwangerschap voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt die je kindje nodig heeft.
  • Bereken je uitgerekende datum.

Week 3 / Week 5

Delen