2 weken zwanger

2 weken zwanger

Ilona Niessen

De eisprong

Lengte: 0 mm   Gewicht: 0 gram

Je baby:

Dit is de tweede week na je menstruatie. Je bent nog niet zwanger, er heeft nog geen bevruchting van de eicel plaatsgevonden. Heb je een regelmatige cyclus, dan wordt op dit moment een eitje gerijpt en aan het eind van deze week vindt de eisprong plaats. De eicel ‘wacht’ in één van de eileiders op de bevruchting door een zaadcel.

Een eicel ‘leeft’ maar heel kort, 24 uur. Dit betekent niet dat je perse binnen 24 uur na de eisprong moet vrijen. Gelukkig heeft een zaadcel een langer leven, 48 tot 72 uur. Dus als je één of twee dagen voor de eisprong hebt gevreeën, kan er nog steeds een bevruchting plaatsvinden. Maar je begrijpt, rond de eisprong is het verstandig om te vrijen om je kinderwens in vervulling te laten gaan.

Jij:

De eisprong, daar draait het om. Maar wanneer is de eisprong precies? Heb je een regelmatige cyclus dan is de eisprong meestal 14 dagen na de eerste dag van je laatste menstruatie. Heb je geen regelmatige cyclus dan kun je je temperatuur een tijdje bijhouden. Meet je temperatuurt een tijdje op hetzelfde tijdstip vóórdat je opstaat. Na je eisprong stijgt je lichaamstemperatuur namelijk met 0.3 graden. Door dit een tijdje bij te houden, krijg je inzicht in jouw cyclus. Makkelijker is het om bij de drogist een test te kopen die de eisprong berekend.

Tips:

  • Slik foliumzuur. Foliumzuur draagt bij aan de vorming van het zenuwstelsel van je ongeboren kind. Het is het beste om te beginnen met het slikken van foliumzuur zodra je zwanger wilt worden. Dagelijks 1 tablet van 0,5 mg is voldoende. Je kunt foliumzuur blijven innemen tot de 10e week van de zwangerschap.
  • Slik Gravitamon. Hiermee zorg je dat je tijdens je zwangerschap voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt die je kindje nodig heeft.
  • Gebruik jij momenteel medicijnen? Ga dan bij je huisarts of apotheek na of deze medicijnen schadelijk zijn voor je ongeboren kind. Mogelijk zijn er ook alternatieven verkrijgbaar.

Ga naar:
Week 1 / Week 3

Delen