Overschatting risico's medicatie tijdens zwangerschap

Overschatting risico's medicatie tijdens zwangerschap

Ilona Niessen

Britse vrouwen die in verwachting zijn overschatten de risico's van het gebruik van medicijnen tijdens de zwangerschap. Zo blijkt uit onderzoek van de Britse Universiteit van East Anglia. Door geen medicatie te gebruiken worden onder meer zwangerschapskwalen niet of niet adequaat behandeld. De onderzoekers hopen dat door het onderzoek vrouwen zich beter laten informeren rondom mogelijke behandelingen rondom zwangerschapskwalen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in de International Journal of Clinical Pharmacy

Bron: Pregnant women may need more information about medicine use

Reactie blijzwanger.nl

Tijdens je zwangerschap zijn bepaalde medicijnen zeker veilig . Er is uitgebreid getest of medicatie van invloed kan zijn op de gezondheid van je kindje. Als er geen risico's zijn verbonden aan het gebruik ervan tijdens de zwangerschap, staat dit duidelijk vermeld in de bijsluiter en soms op de verpakking.

Informeer dus goed voordat je medicatie gebruikt. Paracetamol kan geen kwaad in normale doseringen. Tijdens mijn zwangerschap had ik een zware hoestverkoudheid te pakken. En wat bleek: bij de apotheek is hoestdrank te koop dat ook gebruikt kan worden tijdens de zwangerschap.

Daarnaast zijn er speciaal voor de zwangerschapskwalen medicijnen of vitamines en mineralen ontwikkelt om het leed te verzachten. Deze zijn dus ook gedurende de zwangerschap veilig te gebruiken. Zie voor een overzicht wat mogelijk is bij 'vitamines en mineralen'.

Delen

commentReacties

Reactie geven?

Inschrijven voor nieuwsbrief