Het geslacht van je kindje bekendmaken

Het geslacht van je kindje bekendmaken

Veel mensen vinden het hartstikke leuk om het geslacht van hun kindje te weten te komen, en willen dit dan ook graag delen met vrienden en familie. Natuurlijk kun je het geslacht ook lekker voor jezelf houden als je dit leuker vindt. Maar wil je het geslacht van je kindje wel bekendmaken? In deze blog vertellen we je hier alles over!

Pretecho met geslachtsbepaling

Natuurlijk moet het geslacht van jullie kindje eerst worden bepaald, voordat je het geslacht bekend kunt maken. En dat kun je doen met een pretecho met geslachtsbepaling. Dit is een heel leuk en bijzonder moment voor jullie als aanstaande ouders. Er wordt namelijk uitgebreid naar je baby gekeken en na afloop krijg je foto’s mee. Bovendien kun je door middel van een pretecho met geslachtsbepaling al veel eerder het geslacht van je kind te weten komen dan de medische 20 weken echo. Een pretecho met geslachtsbepaling kan namelijk al vanaf 13 weken! Je kunt ervoor kiezen om direct het geslacht van het kindje te horen van de verloskundige, maar deze kan het ook op een briefje schrijven in een gesloten envelop. Met dit briefje kun je bijvoorbeeld naar de bakker gaan om een verrassingstaart te laten maken. Deze taart is aan de binnenkant roze of blauw, en dit wordt zichtbaar wanneer je de taart open snijdt. Je kunt de taart bijvoorbeeld opensnijden tijdens een gezellige avond met familie en je beste vrienden. Zo komen jullie samen het geslacht van de baby te weten.

Gender reveal party

De gender reveal party is een fenomeen wat is overgewaaid vanuit Amerika. Tijdens de gender reveal party maken jullie het geslacht van de baby bekend aan jullie vrienden en familie. Om een gender reveal party te organiseren, moet je aan een aantal dingen denken. Natuurlijk moeten de gasten op tijd worden uitgenodigd, want je wil wel dat iedereen erbij kan zijn. Ook moet er decoratie worden gekocht. Je kunt het huis bijvoorbeeld helemaal in stijl versieren met een heleboel roze en blauwe ballonnen. Er zijn nog veel meer leuke decoraties te koop voor een gender reveal party, zoals speciale confetti, servetten, prikkers, bordjes en bekers. Ook kun je ervoor kiezen om een gastenboek neer te leggen. Zorg voor voldoende hapjes en drankjes, zoals roze en blauwe limonade en cupcakes. Tot slot kun je ervoor kiezen om een leuk spelletje te doen met je gasten. Maak een groot bord wat verdeeld is in twee vakken: jongen en meisje. Iedere gast moet in één van de twee vakken zijn of haar naam schrijven, zodat je na afloop kunt zien wie het geslacht goed heeft geraden.

Manieren om het geslacht bekend te maken

Zoals we hierboven al vertelden, kun je het geslacht van je kindje bekendmaken met de verrassingstaart. Maar er zijn nog veel meer manieren waarop je dit kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gekleurde rookbom of een confetti kanon. Ook kun je een grote ballon vullen met helium en met een heleboel roze of blauwe confetti. Op het moment dat jullie de ballon kapot prikken, wordt het geslacht van jullie kindje bekend.


Delen

commentReacties

Reactie geven?

Inschrijven voor nieuwsbrief